Kullanıcılar
Kişileri davet edin, onlara rol verin, işletmelere erişimi kısıtlayın ve onları yeniden kaldırın.
Kullanıcılar ekranında KontoVexa'da sizinle kimin çalışacağını — çalışanlar, bir muhasebeci veya vergi danışmanınız — ve her kişinin neyi görebileceğini ve yapabileceğini belirlersiniz.

Birini davet etme
- Kullanıcı davet et düğmesine tıklayın.
- Kişinin E-posta adresi bilgisini girin.
- Roller altında bir veya birden fazla rol seçin.
- Gerekirse İşletme faaliyetine göre erişim altında erişimi belirli işletmelerle sınırlayın.
- Davet gönder düğmesine tıklayın.

Kişi, yedi gün geçerli bir bağlantı içeren bir e-posta alır. Daveti kabul edene kadar listede Davet edildi durumuyla görünür. Orada daveti Yeniden gönder ile yeniden gönderebilir veya Daveti iptal et ile geri çekebilirsiniz.
Roller
| Rol | Yetkileri |
|---|---|
| Sahip | Hesabın ve kullanıcıların yönetimi dahil her şey. Başka işletme sahiplerini atayabilen veya kaldırabilen tek roldür. |
| Yönetici | İşletme sahibi haklarının dışındaki her şey; kullanıcı yönetimi de dahil. |
| Mali müşavir | Muhasebeyi, ayarları ve vergi beyannamelerini tam olarak düzenleme ve tamamlama, ancak kullanıcı yönetimi yok. |
| Muhasebeci | Belge, gider, fatura, ödeme ve kayıt girişi; ayarları yalnızca okuma. |
| Satış | Müşterileri ve faturaları düzenleme ve kesme. |
| Görüntüleyici | Verileri, raporları ve beyannameleri görüntüleme; hiçbir şeyi değiştirmeme. |
Bir kişinin birden fazla rolü varsa tüm rollerin yetkileri birlikte geçerli olur.
İşletmelere erişimi kısıtlama
Kısıtlama yoksa kişi, rollerinin izin verdiği tüm işletmeleri görür. Erişimi seçili işletme faaliyetleriyle sınırla ile her işletme için Erişim yok, Yalnızca okuma veya Okuma ve yazma seçeneklerinden birini belirlersiniz. Erişimi olmayan bir işletmenin faturaları, giderleri ve ödemeleri bu kişi için görünmez kalır. İşletme faaliyetleri sütunu, birinin kısıtlı olup olmadığını gösterir.
Sahipler ve yöneticiler her zaman tüm işletme faaliyetlerine erişebilir.
Rolleri değiştirme veya birini kaldırma
- Kişinin satırında Düzenle düğmesine tıklayın.
- Rolleri veya işletme erişimini değiştirin ve Kaydet düğmesine tıklayın.
- Kişiyi kaldırmak için Hesaptan kaldır düğmesine tıklayın. Kişi bu işletmeye erişimini kaybeder; kaydettiği veriler korunur.
Bilinmesi gerekenler
- Bu sayfayı yalnızca işletme sahipleri ve yöneticiler görür.
- Planınız kullanıcı sayısını sınırlar; Kullanıcılar ve davetler başlığının yanında kaç yerin dolu olduğunu görürsünüz. Açık davetler de sayılır. Yalnızca Mali müşavir rolüne sahip vergi danışmanı yer kaplamaz; ancak bu erişim yalnızca Business planından itibaren mümkündür. Ayrıntılar için Plan.
- Son işletme sahibi kaldırılamaz.
- Davetler, rol değişiklikleri ve kaldırmalar Denetim kaydı içinde kaydedilir.